Miracle Morning

“Miracle Morning? Wat is dat? Hoe moet dat? Moet je dan vroeg opstaan? Iedere dag? Wat doe je dan zo vroeg? Waar helpt dat voor dan? En als je geen ochtendmens bent, dan kan het zeker niet?”

Vragen die je veelal te horen krijgt als je noemt dat je de Miracle Morning techniek gebruikt. Na wat uitleg lopen de reacties uiteen. De één vind zo vroeg opstaan onmogelijk, de ander vind het eigenlijk niets bijzonders. Tsja, je staat vroeg op, en dan?

Nu komt er natuurlijk wat meer bij kijken dan vroeg opstaan. Het is een goed uitgedacht systeem, met een aantal zeer effectieve onderdelen. Ik zal de hoofdlijn proberen weer te geven.

Structurele persoonlijke groei
Het Miracle Morning systeem is een systeem dat je helpt om meer te bereiken in het leven. We zijn denk ik allemaal wel bekend met het gezegde:

 “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”.

Met andere woorden, als je je leven anders wilt indelen of meer wilt bereiken, zul je daar zelf iets voor moeten doen.
Daar zijn natuurlijk veel methodes voor. De ene methode is effectiever dan de andere. Het mooie aan Miracle Morning is dat het je dagelijks tijd geeft om aan je persoonlijke groei te werken. Doordat je er dagelijks mee bezig bent, is de kans op afleiding en je doelen uit het oog verliezen zeer klein. Maar ja, dagelijks tijd vrij maken… wanneer doe je dat dan?

Vroeg opstaan
Daar kom je niet onderuit. Als je de Miracle Morning techniek in je leven wilt ‘inbouwen’ zul je daar tijd voor moeten reserveren. Je andere taken (ontbijten, kids naar school, werk) zo maar opschuiven gaat doorgaans niet. Oplossing: gun jezelf tijd om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken door iets eerder op te staan. Bijvoorbeeld een uur. Het Miracle Morning systeem bestaat uit 6 onderdelen, daar heb je dan plm 10 minuten per stuk de tijd voor. Omdat je MM uitvoert vòòr je gewone dagelijks leven start, heb je minder afleiding, minder tijdsdruk enzovoorts.
Dus je staat vroeg op omdat je dan echt de tijd hebt om aan jezelf te werken. Maar dat is niet de enige reden.

Goede start
Miracle Morning zorgt er namelijk voor dat je ‘s ochtends je doelen vaststelt, je voorstelt hoe de dag er uit ziet als deze perfect verloopt, enzovoorts. Je start je dag daardoor veel beter. Je bent helder, gefocused, rustig, proactief, klaar om de dag aan te pakken. En dan niet om gewoon hard aan de slag te gaan, nee hard aan de slag met juist die prioriteiten die het meest belangrijk zijn. Je bent in je Miracle Morning helemaal afgestemd om voortvarend en proactief dingen te gaan doen, maar ook om leuk contact te hebben met mensen, te genieten van het leven. Datzelfde effect zou je ook in ‘s avonds kunnen bereiken. Maar alleen als je het ‘s ochtends aan de start van je dag doet, heb je er ook wat aan. Wat heeft het tenslotte voor zin om volledig fris, opgeladen en klaar voor de start je bed in te duiken?

Focus
Er zijn heel veel voordelen te noemen van MM. Wat voor mij toch het mooiste blijft is de andere mindset die je er door krijgt. Als je de dag start na je Miracle Morning ben je compleet in control. Je hebt tijd gehad voor jezelf, je hebt je doelen en prio’s op een rij, je weet waar je die dag mee aan de slag gaat. Met andere woorden, je staat te popelen om aan het werk te gaan. Maar tegelijkertijd, voel je ook een enorme rust. Rust omdat je niet alleen weet wat je vandaag gaat doen, maar ook waar je voor de lange termijn aan wilt werken. Rust omdat je je beseft hoe mooi het leven is en hoeveel zaken er zijn waar je dankbaar voor bent. Rust omdat je weet dat ook deze dag weer uitdagingen zal brengen, leuke verassingen en je leuke en interessante mensen zult tegenkomen.

En verder…
Lijkt dat je wat? Hoe zou het zijn om iedere dag geweldig van start te gaan? Geloof me, het is top! Er valt natuurlijk nog veel meer over Miracle Morning te vertellen. bijvoorbeeld het kleine, onbetekenende onderdeeltje van de S.A.V.E.R.S. (waar die hele Miracle Morning uit bestaat:) maar dat komt weer in een ander blog. Wil je meer weten? Check dan in ieder geval het boek Miracle Morning van Hal Elrod. Bekijk ook de reviews eens. Of zoek eens op ‘Miracle Morning’ op facebook.

O ja en heb je vragen, of wil je advies over hoe te starten met je Miracle Morning? Laat hieronder een berichtje achter en ik denk met je mee!

Alvast heel veel plezier gewenst met je Miracle Morning!

Heb je vragen of wil je iets kwijt over deze blog? Mail me op info@miraclemorning.info! Henk

5 thoughts on “Miracle Morning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *