Het is maar hoe je het bekijkt!

Positief denken, heel belangrijk. Problemen zijn uitdagingen enzovoorts. Klinkt makkelijk, maar dat werkt niet altijd, toch?
Allereerst heel veel succes en sterkte gewenst als je alleen maar op zoek bent naar methodes die ALTIJD werken 🙂 En daarnaast, het werkt doorgaans wel. Natuurlijk, iedereen heeft wel eens een dag waarop alles tegen lijkt te zitten. En toch, het is maar net hoe je het bekijkt… Een paar voorbeelden uit mijn laatste paar dagen:
-Wat een kou, 0 graden, hoe houden we het uit -> Wow, wat koud, als het nog even doorzet kunnen we schaatsen!

-Oww… vanochtend een uur niet kunnen slapen omdat Irene lawaai maakte -> Geweldig om een gezond dochtertje te hebben dat je wakker LACHT(ja, om 0400 ‘s ochtends…! 🙂 in plaats van een ziek dochtertje dat je wakker huilt!!
-Tsjonge wat is het druk op het werk, hoe krijg ik alles af? -> Wat hebben we een hoop te doen. Ik hoor wel eens van bedrijven waar de omzet sterk terugloopt… vreselijk lijkt me dat!
-Met de auto langs de garage voor een deuk, kost me weer extra tijd!!! -> Gelukkig was die deuk niet mijn schuld, de verzekering van de tegenpartij betaald… mazzel!
-Pfff, wat een spierpijn zeg, opstaan van een stoel kost me al moeite! -> Ik kan drie keer in de week intensief sporten en wordt steeds sterker, wat een zegen!
We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. – Anaïs Nin
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Positief? Jazeker? Overdreven? Misschien? Maar liever overdreven positief dan overdreven negatief, toch? Daarbij komt nog, voor geen van deze voorbeelden hoef ik iets te verzinnen of te overdrijven. Zo voel ik het. Dat komt ook omdat ik al jarenlang actief probeer om overal het positieve van in te zien, dus het is bewust begonnen en is nu een gewoonte waar ik niets voor hoef te doen. Maakt dat het minder mooi? Nee. Het bewijst dat je door je best te doen, positiever in het leven kunt komen te staan.
If you change the way you look at things, the things you look at change… – Wayne Dyer 
Zelf die positieve spiraal in klimmen? Hier zijn wat tips:
1) Hou een dankbaarheids-dagboek bij. Schrijf iedere avond voor het slapen gaan minimaal drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt.
2) Let eens op welke negatieve worden je gebruikt en vervang die door positieve. Probleem wordt uitdaging, eng wordt spannend, enzovoorts.
3) Draag een klachtenarmbandje (zie ook de site van Will Bowen: http://www.willbowen.com/)
Succes en een superpositieve dag gewenst!

Heb je vragen of wil je iets kwijt over deze blog? Mail me op info@miraclemorning.info!

Henk

2 thoughts on “Het is maar hoe je het bekijkt!

  1. I’m not sure exactly why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

  2. スーパーコピー財布商品,激安ブランドコピー,ルイヴィトン財布コピー,シャネル財布コピー,グッチ財布コピー

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *