Trainen voor de Mud Masters Marathon

13 januari was het zo ver. De start van mijn marathon training. Vorig jaar heb ik een workshop met veldtest gedaan bij Sportrusten. De kennis en gegevens daaruit zijn de basis voor deze training.

Op sportrusten.nl heb ik met de getallen die ik in de veldtest heb verzameld een persoonlijk trainingsschema aangemaakt.

De komende periode staan er drie à vier trainingen per week gepland. Eèn korte intensieve loop, twee van rond de tien kilometer en één korte, hele rustige. Om vogels te kijken, zoals ze dat bij sportrusten noemen.

Het mooie van dit schema is dat je op deze manier traint voor een marathon van 42 kilometer. Bovenstaande trainingen zullen verderop in de training wel wat langer worden, maar de langste training is nog steeds maar maximaal 14 kilometer!

Met een training van maximaal 14 kilometer bereid je voor op een marathon!

Doordat je afwisselend intensief en rustig traint, leer je je lichaam verschillende reserves aan te spreken. Loop je intensief dan verbrand je (eerst) je suikers, loop je rustig dan moet je lichaam je vet aan gaan spreken. Dat laatste is belangrijk. Je suikers zijn na ongeveer anderhalf uur namelijk op. Je vetreserve is vele malen groter. Tijdens een marathon is het dus essentieel dat je die aanspreekt. Vandaar de rustige trainingen ofwel vogels kijken.

Rustig lopen is sowieso nog een uitdaging, omdat ik mijn trainingen meestal snel af wil hebben 🙂

Vooralsnog wil ik op donderdag middag gaan lopen en op zaterdagmorgen. Bootcamp op maandag avond mag in plaats van de korte, intensieve training komen. Dan heb ik nog het vogels kijken wat ik ergens in de week moet weg zetten. Een rustdag tussen de trainingen is goed, dus het zal ergens op dinsdag of woensdag moeten zijn.

Op naar de Mud Masters Marathon op 22 april 2017!!

Welke sportieve doelen heb jij dit jaar? Hoe ga je die bereiken?

Laat het weten in de comments!

Heb je vragen of wil je iets kwijt over deze blog? Mail me op info@miraclemorning.info!

Henk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *