Denken over doelen

Ik denk dat het naast je duidelijke en meetbare doelen belangrijk is hoe je door het leven gaat. Als ik denk aan wat belangrijk is voor mij, gaan mijn gedachten naar de hieronder genoemde dingen… Hoop ook te horen wat jullie belangrijk vinden!

– Wees de verandering: Heel simpel, maar ook een heel waardevolle waarheid. Wil je dat de wereld beter word? Laat dat dan ook spreken in je gedrag. Het heeft geen zin om te klagen wat er beter zou kunnen zijn. Doe wat je kunt om het beter te maken. Ik noem dit ook wil  achter het stuur gaan (of blijven) zitten.

– Wees authentiek: Hoe kun je het zeggen maar niet doen? Hoe nep is dat? Daar heeft toch niemand tijd voor. Zoals Hal Elrod zegt: Geef perfectie op voor authenticiteit. Het leven is zoveel makkelijker als je niet de hele tijd probeert perfect te zijn. We zijn allemaal begaafd en mooi genoeg op onze eigen manier zonder ons gedrag te photoshoppen. Dus we doen het: als je grootte praatjes hebt, zorg dan dat je actie erbij passen. Daar is niks mis mee. We hebben allemaal grootte dromen, ga voor je doel! Maar als je een fout maakt, geef het dan ook gewoon toe. Als je een doel niet behaald, leer er van. Laat jezelf erom lachen en go verder met je leven.

–  Zoek naar de kleine aardappels. Toen de oude ik van voor MM aardappels moest schillen, nam ik eerst de grootste, zodat ik zo snel mogelijk klaar zou zijn. Dus welke bleven er over?

De aller kleinste, die me meer tijd zouden kosten. Normaal blijf je dan zitten met die kleine aardappeltjes op een moment dat je er het minste tijd voor hebt. De laatste tijd heb ik het omgedraaid en zoek ik eerst de kleine aardappelen uit. Wat kun jij nu doen dat meer werk kost waardoor het later makkelijker is? Het maakt t leven op lange termijn zoveel makkelijker. En ja, ik had deze methode natuurlijk “Strategisch leven” kunnen noemen, maar ik vinden “kleine aardappelen” leuker klinken. 😀

– Omhoog of omlaag? Alles wat we doen draagt ​​bij aan ons succes, of trekt daarvan af. Punt. Betekent dat, dat we nooit mogen rusten, nooit iets mogen doen wat niet naar ons doel leid? Natuurlijk niet. We zijn geen robots. De realisatie dat alles wat we doen een impact heeft op onze doelen op lange termijn is ongelofelijk. Hoe we onze dagen leven is hoe wij ons leven leven, toch?

– Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. Jou tijd is zeer kostbaar. Het is het enige in dit leven waar je niet meer van kunt krijgen. Als het op is komt er niks meer bij. Dus streven naar kwaliteit. Dat betekent voor mij: Het aantal push ups dat ik doe verlagen van 100 naar 60 en de kwaliteit verhogen door het zwaarder te maken.

Maar ook: minder “small talk”. Natuurlijk is het soms leuk, maar een diep, zinvol gesprek is zooo veel waardevoller. Een ander voorbeeld: het niet de hele dag door controleren van mijn telefoon, maar een keer per dag, op een moment dat ik kies actief mijn berichten checken en even uit te reiken naar mensen die belangrijk voor mij zijn. Qua eten werkt dit ook: beter een paar goede, gezonde maaltijden gedurende de dag, dan de hele dag door op “junkfood” te kauwen. En voor je geest ook: waarom zou je jezelf door na te denken over jouw problemen, de hele dag lang, laten afleiden van wat je moet doen? Parkeer dat spul. Plan er een tijd voor in. Dagelijks als je dat wilt. Organiseer uw werkruimte. Pak dat probleem of die gedachte aan. Werk eraan. Kauw erop. Los het op.

– Ga recht op het leven af. Of je nu werkt aan een probleem of een uitdaging(Ik geloof dat ze allebei bestaan). Het is belangrijk dat je er recht op afgaat. Negeer je problemen en laat ze groeien, maar vecht ze aan en laat jezelf groeien. En dat geldt natuurlijk ook voor uitdagingen. Bijvoorbeeld, het vinden van een nieuwe baan, wordt steeds moeilijker naar mate je langer met het idee worstelt. Maar als je jezelf er actief op stort word het steeds makkelijker. Geheimpje: het is niet om dat de uitdaging of het probleem kleiner word, absoluut niet. Het is omdat jij uitgroeit tot een beter persoon.

– Speel samen, niet alleen: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dus reik uit naar elkaar! Dit werkt op zoveel niveaus: leg verbinding met een verantwoordingspartner om samen doelen te bereiken. Of deel je kennis met anderen om hen te helpen. Of neem de tijd eens om iemand te helpen. Niet omdat het je een liefdevol en geweldig persoon maakt (al doet het dat wel) maar omdat iedereen wel eens hulp nodig heeft en verdient. Reik je hand uit, communiceer, praat met vreemden, geef complimenten, glimlach, zwaai naar de mensen. U kunt hiermee niet verkeerd gaan, geloof me!

-Blijf te allen tijde trouw aan jezelf: Het is belangrijk om authentiek te zijn, zeker waar. Maar dingen verzinnen of verfraaien is niet de manier om te groeien. Dus hou je eraan dat niet te doen. Schep nooit op tegen anderen over dingen die je niet gedaan hebt of doelen waarvan je weet dat je er niet actief naar gaat streven.

Maar het allerbelangrijkste : blijf trouw aan jezelf. Neem uw dieet bijvoorbeeld. Je kunt je vrienden, je partner, en je arts vertellen dat u veel doet met gezond eten, terwijl je stiekem een paar repen per dag eet terwijl niemand ervan af weet. Maar jij zult het weten. U kunt uw vrienden te vertellen dat u nog steeds de 7-minuten durende workout twee keer per dag doet, maar je weet dat het niet waar is. Je kunt je baas vertellen dat de markt naar beneden gaat en zij kan accepteren dat het de reden is waardoor er zo weinig nieuwe klanten bijkomen. Maar je weet dat je jezelf niet voldoende inspant. Als je anderen voor de gek houd, houd je eigenlijk jezelf voor de gek. Hou op. Nu. Stop ermee, ik meen het!! Dit zijn misschien wat grootte voorbeelden zijn, maar de bottom line is dat terwijl u misschien kunt wegkomen met het overdrijven van dingen aan anderen, je jezelf niet voor de gek kunt houden. En als je dat wel  zou kunnen, zou je jouw eigen leven saboteren. Waarom zou je dat willen, serieus ?? Zorg voor jezelf door eerlijk tegen jezelf te zijn, je bent de belangrijkste persoon in jouw leven!

– implementeer een mindset gericht op groei: probeer nieuwe dingen en ontmoet dagelijks nieuwe mensen. Kom uit je comfort zone. Maak er een gewoonte van om nieuwe dingen te doen. Het is verslavend en je zult zo veel plezier hebben met het uitproberen van alles wat het leven te bieden heeft.

Heb je vragen of wil je iets kwijt over deze blog? Mail me op info@miraclemorning.info!

Henk

One thought on “Denken over doelen

  1. Good article and straight to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thanks in advance 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *